Obvestilo o zasebnosti

za stranke, potrošnike in druge poslovne osebe


Zadnja posodobitev:
junij 2017

  UVOD

   

  Vaša zasebnost je pomembna za Philips Lighting.

   

  To izjavo o zasebnosti (imenovano tudi “Izjava”) smo oblikovali na preprost in razumljiv način, da vam pomagamo razumeti, kdo smo, katere vaše osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo ter kaj z njimi počnemo. Ne pozabite, da “osebni podatki” (v tej izjavi imenovani tudi “podatki” ali “vaši podatki”) pomenijo katerikoli podatek ali zbirko podatkov, na osnovi katerih vas lahko, posredno ali neposredno, osebno prepoznamo, še posebej s sklicevanjem na identifikacijske oznake, kot so ime in priimek, naslov e-pošte, telefonska številka itd.

   

  Prosimo, upoštevajte, da je Philips Lighting mednarodna družba, zato se to izjavo lahko nadomesti ali dopolni, če bi tako narekovale lokalne zahteve ali da bi vam s tem lahko zagotovili dodatne informacije o tem, kako obdelujemo vaše podatke preko specifičnih izdelkov, storitev, sistemov ali aplikacij Philips Lighting.

   

  Toplo vam priporočamo, da si vzamete čas in preberete to izjavo v celoti.

  Če se ne strinjate s to izjavo o zasebnosti, nam, prosimo, ne posredujte svojih podatkov.

  KDAJ VELJA TA IZJAVA O ZASEBNOSTI?

   

  Ta izjava določa načine zbiranja in uporabe vaših podatkov v primeru, če

  • obiščete ali uporabljate našo potrošniško ali neposredno spletno stran za stranke, aplikacije ali kanale v družabnih omrežjih;
  • kupite ali uporabljate naše izdelke, storitve, sisteme ali aplikacije;
  • se naročite na naša glasila;
  • nam posredujete vaše blago ali storitve;
  • stopite v stik z našo službo za pomoč strankam;
  • se pridružite našim poslovnim dogodkom
  • ali kako drugače sodelujete z nami v vlogi potrošnika, poslovne stranke, partnerja, (pod)dobavitelja, pogodbenika ali druge osebe, ki je v poslovnem razmerju z nami.

  KDO JE PHILIPS LIGHTING?

   

  Philips Lighting je globalna vodilna družba na trgu splošne razsvetljave z edinstveno konkurenčno sposobnostjo ter priznanim strokovnim znanjem na področju razvoja, proizvodnje in uporabe inovativnih izdelkov, sistemov in storitev za razsvetljavo.

   

  Ko v tej izjavi piše “mi”, “nas”, ali “družba”, se to skladno s pričujočo izjavo nanaša na upravljavca vaših podatkov, torej na povezano  Philips Lighting, s katero ste imeli, imate ali boste imeli poslovni odnos, ali ki kako drugače odloči, kateri od vaših podatkov se zbirajo in kako se uporabljajo, kakor tudi na Philips Lighting B.V. (Registrska številka 17061150 - High Tech Campus 45, 5656 AE, Eindhoven, Nizozemska).

  Prosimo, upoštevajte, da povezane  Philips Lighting vključujejo odvisne družbe, v katerih ima Philips Lighting N.V. nadzor preko posrednega ali neposrednega lastništva. Za pridobitev seznama povezanih  Philips Lighting se obrnite na službo za zasebnost  Philips Lighting (kontaktne podatke lahko najdete spodaj v poglavju »katere so vaše možnosti?«).

  KATERE VRSTE PODATKOV O VAS ZBIRAMO?

   

  Odvisno od vaše vloge (stranka, potrošnik, dobavitelj, poslovni partner itd.) in načina komunikacije z nami (na spletu, brez povezave, preko telefona itd.) lahko obdelujemo različne podatke o vas. Podatke o vas lahko na primer zbiramo, ko obiščete ali uporabljate našo potrošniško ali neposredno spletno stran za stranke, aplikacije ali kanale v družabnih omrežjih, kupite in uporabljate naše izdelke, storitve, sisteme ali aplikacije, se naročite na naša glasila, prenesete posodobitev programske opreme, nam zagotavljate vaše blago ali storitve, stopite v stik z našo službo za pomoč strankam, se pridružite našim poslovnim dogodkom, sodelujete v naših nagradnih igrah, promocijah in anketah, ali kako drugače komunicirate z nami.

   

  Spodaj boste našli pregled kategorij podatkov, ki jih utegnemo zbirati:

   

  Podatki, ki nam jih sami posredujete

  Kategorije osebnih podatkov
  Primeri vrst podatkov
  Osebni identifikacijski podatki
  Ime, priimek, naziv, datum rojstva
  Kontaktni podatki
  Naslov e-pošte, telefonska številka, naslov, država
  Podatki za prijavo v račun
  ID za prijavo, geslo ali druge varnostne kode
  Podobe in/ali videi, na katerih utegnete biti prepoznani
  Slike, naložene na račune Philips Lighting ali kako drugače posredovane nam
  Finančni podatki
  Podatki o kreditnih karticah, podatki o bančnih računih
  Katerikoli drugi podatki, ki se jih odločite prostovoljno deliti Philips Lighting ali z njegovimi povezanimi družbami
  Povratne informacije, mnenja, ocene, komentarji, naložene datoteke, zanimanja, podatki, posredovani v pomoč postopku skrbnega pregleda

  Končno, v primeru obiska naših objektov lahko iz varnostnih razlogov zajamemo vaše podatke s pomočjo video ali drugega elektronskega, digitalnega ali brezžičnega nadzornega sistema ali naprave (npr. video nadzor).

   

  Podatki, ki jih zbiramo samodejno

   

  Kadar obiščete ali uporabljate naše spletne strani ali aplikacije, se naročite na naša glasila ali kako drugače komunicirate z nami preko naših digitalnih kanalov, utegnemo poleg podatkov, ki nam jih sami posredujete, zbirati tudi podatke, ki nam jih pošlje vaš računalnik, mobilni telefon ali druga naprava za dostop. Na primer, utegnemo zbirati:

  Kategorije podatkov
  Primeri vrst podatkov
  Podatki o napravi
  Model strojne opreme, IMEI številka in drugi edinstveni identifikatorji naprave, naslov MAC, naslov IP, različica operacijskega sistema ter nastavitve naprave, ki jo uporabljate za dostop do naših storitev
  Podatki o prijavi
  Čas in trajanje vaše uporabe naših digitalnih kanalov ali izdelkov
  Podatki o lokaciji
  Vaša dejanska lokacija (prepoznana na osnovi vašega naslova IP ali druge tehnologije na podlagi lokacije), ki utegne biti zbrana, kadar omogočite izdelke ali funkcije na podlagi lokacije preko naših aplikacij
  Drugi podatki o vaši uporabi naših digitalnih kanalov ali izdelkov
  Aplikacije, ki jih uporabljate, ali spletne strani, ki jih obiščete, povezave, na katere kliknete znotraj naših oglaševalskih elektronskih sporočil, podatki senzorja gibanja

  Podatki, ki jih utegnemo pridobiti iz drugih virov

   

  V zakonsko dovoljenjem obsegu lahko kot vir podatkov o vas poleg naših spletnih strani, aplikacij in drugih digitalnih kanalov služijo tudi drugi viri, kot so javne baze podatkov, skupni marketinški partnerji, okolja družabnih omrežij in druge tretje osebe. Na primer, če se odločite povezati vaš račun na družabnem omrežju z računom na Philips Lighting, so lahko, odvisno od vaših nastavitev na tem omrežju, z nami deljeni določeni podatki z vašega računa na družabnem omrežju, ki lahko vključujejo podatke iz vašega profila.

   

  KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE?

   

  Vaše podatke lahko uporabljamo za različne utemeljene razloge in poslovne namene.

  Spodaj boste našli pregled namenov, za katere utegnemo obdelovati vaše podatke.

  Namen
  Primeri
  Ocena in (ponovni) pregled (potencialnih) strank, dobaviteljev in/ali poslovnih partnerjev
  Izvajanje skrbnega pregleda
  Sklenitev in izvajanje dogovorov
  Prodaja, zaračunavanje, pošiljanje izdelkov ali storitev, prijava na mobilne aplikacije ali spletne strani, garancija, servisna sporočila, upravljanje računa
  Zagotavljanje podpore (na vašo zahtevo)
  Zagotavljanje podpore prek komunikacijskih kanalov, kot so centri za podporo strankam ali stike
  Direktno trženje
  Spodbujanje stika s potrošniki in/ali poslovnimi odjemalci (samo v nekaterih državah), e-poštno trženje, tržne raziskave, prilagajanje vaših izkušenj s predstavitvijo vam prilagojenih izdelkov in ponudb (na primer na naših spletnih straneh, v aplikacijah ali v drugih sporočilih)
  Varnost in zaščita naših interesov/premoženja
  Uvajanje in vzdrževanje tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov, izvajanje notranjih revizij in preiskav, izvajanje ocen za preverjanje navzkrižja interesov
  Skladnost s pravnimi obveznostmi
  Skladno s pravili v državah, v katerih delujemo, razkrivanje podatkov vladnim institucijam ali nadzornim organom, kot so davčni in državni zavarovalni odbitki, vodenje evidenc in poročanje o obveznostih, izvajanje revizij skladnosti, spoštovanje vladnih inšpekcij ter drugih zahtev vladnih ali drugih javnih organov oblasti, odgovarjanje na pravne postopke, kot so sodni pozivi, uresničevanje zakonskih pravic in pravnih sredstev ter obvladovanje notranjih pritožb ali zahtevkov
  Zaščita pred pravnimi zahtevki
  Oblikovanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov, katerih predmet smo ali utegnemo biti
  V kolikor vas prosimo, da nam posredujete podatke, vi pa se odločite, da tega ne storite, se utegne zgoditi, da vam v nekaterih primerih ne bomo mogli zagotoviti popolne funkcionalnosti naših izdelkov, storitev, sistemov ali aplikacij. Prav tako se lahko zgodi, da se ne bomo mogli odzvati na zahteve, ki bi jih utegnili imeti.

  KAKO UPORABLJAMO VAŠE PODATKE ZA TRŽENJE?

   

  Philips Lighting B.V. in druge pomembne povezane  Philips Lighting vam utegnejo poslati redna reklamna sporočila o svojih izdelkih, storitvah, dogodkih in posebnih ponudbah.

  Takšna oglaševalska sporočila utegnejo uporabljati znamko  »PHILIPS« in so vam lahko poslana preko različnih kanalov, kot so: elektronska pošta, telefon, SMS tekstovna sporočila, običajna pošta, družabna omrežja tretjih oseb.

  Da bi vam zagotovili kar najboljšo osebno izkušnjo, utegnejo biti ta sporočila včasih prilagojena vašim željam (na primer, kakor ste nam jih nakazali sami, kakor smo utegnili razbrati  iz vaših obiskov spletnih strani, ali na osnovi klikov na povezave v naših elektronskih sporočilih).

  Kadar to zahteva veljavna zakonodaja, bomo pred začetkom tovrstnih dejavnosti zaprosili za vaše soglasje.

  Poleg tega vam bomo ponudili možnost, da kadarkoli umaknete svoje soglasje (zavrnitev).

  Vedno imate možnost, da zavrnete prejemanje oglaševalskih elektronskih sporočil tako, da sledite navodilom za odjavo, ki so del vsakega elektronskega sporočila. Če se lahko prijavite v Philips Lighting račun, utegnete imeti možnost, da spremenite svoje komunikacijske nastavitve v ustreznem razdelku našega spletnega mesta ali aplikacije. Vedno se lahko obrnete na nas (kontaktne podatke boste našli v spodnjem razdelku »kakšne so vaše možnosti?«), da zavrnete sprejem oglaševalskih sporočil.

  Prosimo, upoštevajte, da četudi izberete zavrnitev sprejema oglaševalskih sporočil, utegnete od nas še vedno prejemati administrativna sporočila, kot so tehnične posodobitve naših izdelkov, potrditve naročil, obvestila o dejavnostih vašega računa in druga pomembna obvestila.

  NA KATERI PRAVNI OSNOVI UPORABLJAMO VAŠE PODATKE?

   

  Osnovo za obdelavo vaših podatkov nam dajejo različne pravne podlage, vključno z:

  • vašo privolitvijo (samo kadar je to zakonsko zahtevano ali dovoljeno). V primeru, ko vaša privolitev daje pravno podlago za obdelavo vaših podatkov, jo lahko kadarkoli umaknete;
  • nujnostjo ustanovitve pogodbenega razmerja z vami in izvajanja naših obveznosti iz pogodbe;
  • nujnostjo spoštovanja zakonskih obveznosti in sprožitve, izvajanja ali obrambe pred pravnimi zahtevki;
  • nujnostjo sledenja našim legitimnim interesom, vključno z:

  o      zagotavljanjem, da so naša omrežja in informacije varni;

  o      upravljanjem in na splošno poslovanjem znotraj družbe;

  o      preprečevanjem ali preiskavo domnevne ali dejanske kršitve zakona, kršitev pogodbe s poslovno stranko ali nespoštovanje splošnih poslovnih načel ali drugih pravil  Philips Lighting;

  • nujnostjo odziva na vaše zahteve;
  • nujnostjo zaščite vitalnih interesov katerekoli osebe;
  • katerokoli drugo pravno podlago, ki jo kakorkoli dovoljuje lokalna zakonodaja.

  KDAJ DELIMO VAŠE PODATKE?

   

  Vaših podatkov ne delimo, razen v omejenih primerih, opisanih tukaj.

  Če je nujno za izpolnitev namena, opisanega v tej izjavi, lahko razkrijemo vaše podatke naslednjim entitetam:

  • Povezanim  Philips Lighting: zaradi naše globalne narave utegnemo vaše podatke deliti z določenimi povezanimi  Philips Lighting.
  • Dostop do vaših podatkov znotraj  Philips Lighting bo podeljen na osnovi potreb po seznanitvi.
  • Ponudnikom storitev: kot mnoge druge družbe lahko prenesemo obdelavo določenih podatkov na zaupanja vredne zunanje ponudnike določenih storitev z namenom zagotavljanja le-teh za nas. Te storitve lahko izvajajo ponudniki storitev IKT, svetovalne službe, dostavne službe.
  • Poslovnim partnerjem: vaše podatke utegnemo deliti z zaupanja vrednimi poslovnimi partnerji, da vam lahko zagotovijo storitve, za katere ste zaprosili.
  • Javnim in vladnim službam: kadar tako določa zakon ali zaradi zaščite naših pravic, lahko delimo vaše podatke z entitetami, ki urejajo ali imajo pristojnost nad  Philips Lighting.
  • Strokovnim sodelavcem in drugim: vaše podatke utegnemo deliti z drugimi strankami, vključno s strokovnimi svetovalci, kot so banke, zavarovalnice, revizorji, pravniki, računovodje, drugi zunanji strokovni svetovalci.
  • Drugim strankam v povezavi s transakcijami družbe: občasno utegnemo deliti vaše podatke kot del poslovne transakcije, kakršna je prodaja družbe ali dela družbe drugi družbi ali zaradi reorganizacij, združitev, skupnih nastopov, ali drugih razporeditev naše dejavnosti, sredstev ali poslovnih deležev (vključno v povezavi s stečajem ali podobnim postopkom).

  KDAJ PRENESEMO VAŠE PODATKE V TUJINO?

   

  Zaradi naše globalne narave, utegnejo biti podatki, ki nam jih posredujete, posredovani ali dostopni povezanim  Philips Lighting ter zaupanja vrednim zunanjim družbam iz mnogih držav širom sveta. Zaradi tega se lahko zgodi, da bodo vaše podatke obdelovali zunaj države, v kateri živite, če je to nujno za izpolnitev namenov, opisanih v tej izjavi.

   

  Če prebivate v državi, ki je članica Evropskega gospodarskega prostora, se utegne zgoditi, da bomo vaše podatke posredovali v državo, ki ni del tega območja. Zagotovljena raven zaščite v nekaterih od teh držav je po mnenju Evropske komisije ustrezna. Kar se tiče iznosa iz Evropskega gospodarskega prostora v druge države, ki po mnenju Evropske komisije ne zagotavljajo ustrezne ravni zaščite, pa smo sami poskrbeli za ustrezne ukrepe zaščite vaših podatkov, kot so organizacijski in pravni ukrepi (npr. zavezujoča pravila družbe ter standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija). Kopijo teh ukrepov lahko pridobite, če se obrnete na službo za varstvo zasebnosti  Philips Lighting. (Kontaktne podatke lahko najdete spodaj v poglavju “kakšne so vaše možnosti?”)

  KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

   

  Vaše podatke hranimo, dokler niso izpolnjeni nameni, zaradi katerih so bili podatki zbrani (glejte poglavje “kako uporabljamo vaše podatke?” za podrobnejše informacije o tem). Prosimo, upoštevajte, da je v določenih primerih nujna ali zakonsko določena dolgotrajnejša hramba. Kriteriji, ki določajo dolžino hrambe podatkov, so naslednji:

  • Kako dolgo so podatki potrebni za zagotavljanje naših izdelkov ali storitev ali našega poslovanja?
  • Ali imate pri nas odprt račun? V tem primeru bomo hranili vaše podatke, dokler bo vaš račun aktiven ali tako dolgo, kot je potrebno, da vam zagotovimo naše storitve.
  • Ali smo pravno, pogodbeno ali kako drugače zavezani hraniti vaše podatke? Primeri vključujejo zavezujočo zakonodajo o hranjenju podatkov na nekaterih območjih, vladne odredbe o hrambi podatkov, ki so pomembni v preiskavah, ali podatkov, ki jih je potrebno hraniti zaradi sodnih postopkov.

  KAKO VARUJEMO VAŠE PODATKE?

   

  Za zaščito vaših podatkov bomo sprejeli ustrezne ukrepe, ki so skladni z obstoječo zakonodajo in pravili o zasebnosti, vključno z zahtevo našim ponudnikom storitev, da uporabljajo ustrezne ukrepe za zaščito zaupnosti in zagotavljanje varnosti vaših podatkov. Odvisno od vrste, stroškov uvedbe in narave podatkov, ki jih je potrebno zaščiti, vzpostavimo tehnične in organizacijske ukrepe za preprečevanje nevarnosti, kot so uničenje, izguba, sprememba, nepooblaščeno razkritje ali dostop do vaših podatkov.

  KAKŠNE SO VAŠE DOLŽNOSTI?

   

  Želeli bi vas spomniti, da je vaša dolžnost, da poskrbite, da so podatki, ki nam jih posredujte, po vašem najboljšem vedenju pravilni, celostni in ažurni. Poleg tega je vaša dolžnost, da poskrbite, da so podatki drugih oseb, ki nam jih posredujete, pridobljeni skladno z zakonom. Na primer, prav je, da te ljudi, katerih podatke nam posredujete, seznanite z vsebino te izjave ter pridobite njihovo privolitev. 

  KAKŠNE SO VAŠE MOŽNOSTI?

   

  Naš cilj je, da vam zagotovimo dostop do vaših podatkov. Običajno lahko samostojno nadzirate svoje podatke (npr. s prijavo v svoj račun), jih posodabljate, spreminjate in, kadar je to zakonsko dovoljeno, izbrišete. V tem primeru vam toplo priporočamo, da prevzamete nadzor nad svojimi podatki.

   

  Vedno se lahko obrnete na našo službo za zasebnost, v kolikor bi želeli:

  • pregledati, spremeniti ali izbrisati podatke, ki ste nam jih posredovali (v kolikor Philips Lighting ni kako drugače dovoljeno ali zapovedano, da ohrani tovrstne podatke);
  • oporekati določenim postopkom obdelave podatkov (npr. zavrniti prejemanje tržnih sporočil);
  • prejeti kopijo vaših podatkov (v običajnem strojno berljivem formatu in v obsegu, ki ga zahteva zakon);
  • zastaviti katerokoli drugo vprašanje glede varstva vaših podatkov v  Philips Lighting.

   

  Kontaktni podatki za našo službo za varstvo zasebnosti so:

  • Pošta: Philips Lighting - Za: Privacy Office – Herikerbergweg, 102 (1101) - CM Amsterdam ZuidOost, The Netherlands; ali
  • Na spletu:  Philips Lighting Privacy Center, poglavje »Privacy Request«.

   

  Po svojih najboljših močeh se bomo potrudili, da obravnavamo vašo zahtevo pravočasno in brezplačno, razen kadar bi to zahtevalo nesorazmerno veliko truda. V določenih primerih vas utegnemo prositi, da potrdite vašo identiteto preden začnemo z obravnavo vaše zahteve. V kolikor vas naš odgovor ne zadovolji, imate možnost posredovati svojo pritožbo ustreznim pristojnim organom.

  KAKO UPORABLJAMO PIŠKOTKE IN DRUGE SLEDILNE TEHNOLOGIJE?

   

  Za več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke in druge sledilne tehnologije, si preberite naše obvestilo o piškotkih (ki ga lahko najdete na spletni strani Philips Lighting Privacy Center, glejte poglavje »Pravne informacije«).

  ALI ZBIRAMO PODATKE OD OTROK?

   

  Podatkov od otrok, ,mlajših od 16 let, ne zbiramo namenoma.

  • Posebno obvestilo za otroke mlajše od 16 let: če imaš manj kot 16 let, ti svetujemo, da se pogovoriš s starši oziroma skrbnikom ter pridobiš njihovo soglasje, preden deliš svoje podatke z nami.
  • Posebno obvestilo za starše otrok, mlajših od 16 let: predlagamo vam, da preverjate in nadzorujete uporabo naših izdelkov, sistemov, storitev, aplikacij (vključno s spletnimi stranmi in drugimi digitalnimi kanali) s strani vašega otroka, da bi tako zagotovili, da vaš otrok z nami ne deli osebnih podatkov brez vašega dovoljenje.

  KDAJ BODO NA VOLJO POSODOBITVE TE IZJAVE O ZASEBNOSTI?

   

  Ta izjava o zasebnosti se občasno lahko spremeni.

  Z uporabo vaših podatkov bo veljala najnovejša verzija te izjave in jo je mogoče najti na spletni strani Philips Lighting Privacy Center, glejte poglavje “Pravne informacije”.