Obiskali ste spletno mesto družbe Philips lighting. Na voljo je lokalizirana različica.
Predlogi

  Dajte svojemu domu novo energijo s

  kompaktno fluorescentno sijalko

  Philipsove kompaktne fluorescentne sijalke (CFL) oddajajo udobno mehko svetlobo, ki ustvarja vabljivo okolje. Kompaktne fluorescentne sijalke ponujajo veliko zmogljivost, prihranek energije in dolgo življenjsko dobo. Te sijalke so najbolj prodajane varčevalne sijalke. Kompaktne fluorescentne sijalke združujejo energijo fluorescentne razsvetljave ter priročnost in priljubljenost svetil s sijalkami z žarilno nitko.

   

  Philipsove kompaktne fluorescentne sijalke je mogoče namestiti v večino svetil, namenjenih sijalkam z žarilno nitko, poleg tega pa porabijo približno 75 odstotkov manj energije. Kompaktne fluorescentne sijalke imajo od 6- do 15-krat daljšo življenjsko dobo (6000–15000 ur). So najbolj cenovno učinkovita in varčna rešitev za mesta, kjer luči svetijo dlje.

   

  Od namiznih lučk do vgrajene razsvetljave in dekorativnih svetil – kompaktne fluorescentne sijalke so na voljo v oblikah in velikostih, na katere ste navajeni, v mehki beli, naravni ali dnevni svetlobi.

   

  Oglejte si vse sijalke CFL

  Zgodovina


  Sijalke CFL so bile prvič predstavljene sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihove svetilnost, učinkovitost (porabijo približno 75 odstotkov manj energije kot sijalke z žarilno nitko), cena in življenjska doba (trajajo desetkrat dlje) se stalno izboljšujejo od leta 1990. Philipsova sijalka CFL je dobra izbira za domačo uporabo. Sijalke CFL imajo celo oznako Energy Star.

   

  Kako delujejo naše kompaktne fluorescentne sijalke

   

  Svetloba iz fluorescentne sijalke je bila prvič preskušena z električnim tokom skozi inertni plin, s čimer se ustvari ultravijolična svetloba, nevidna človeškemu očesu. Ultravijolična svetloba deluje na posebno mešanico fosforjev, s katero je prekrita notranjost cevi fluorescentne sijalke, ki nevidno svetlobo učinkovito pretvori v uporabno belo svetlobo. Za fluorescentne sijalke je potreben poseben vir napajanja, imenovan dušilka, ki uravnava delovni tok sijalke in zagotavlja ustrezno začetno napetost. Elektronske dušilke opravljajo enako funkcijo kot magnetne, vendar so učinkovitejše od zastarelih magnetnih izdelkov, saj delujejo pri zelo visoki frekvenci, s čimer se odpravi utripanje in hrup ter hkrati izboljša učinkovitost. Elektronske dušilke je lažje načrtovati za bolj dosledno in učinkovito delovanje svetil, zatemnjevanje in povezovanje svetil v omrežje za napreden nadzor razsvetljave.

  Izbirate sijalke CFL? Pojasnili bomo, zakaj


  Z varčnimi sijalkami lahko uživate v svetlobi, ki vam daje moč, ter hkrati prihranite tako energijo kot denar. So kot nalašč za delovno razsvetljavo v kabinetih, domačih pisarnah in drugih prostorih, kjer je potrebna dodatna svetloba, trajajo do 20-krat dlje kot običajne sijalke z žarilno nitko in porabijo do 80 odstotkov manj energije.

  Sijalke so na voljo v številnih različnih oblikah in velikostih, tako da boste zagotovo našli pravo za svoje potrebe:

  •zelo priljubljena palična oblika je optimalna za funkcionalno razsvetljavo, zlasti v običajnih svetilih, kot so luči s senčniki, kjer je sijalka manj vidna;

  • Kompaktna spiralna oblika je popolna za manjša svetila in najboljša izbira, če potrebujete večjo svetilnost, da zares osvetlite prostor;

  • Standardna sijalka (»oblika A«) je najbolj znana oblika, ki je najboljša za ustvarjanje razpoloženja in prijetnega okolja, največ pa se uporablja v namiznih svetilkah in stropnih svetilih;


  • Dekorativne oblike (kroglaste, sveče) se uporabljajo za bolj dekorativna svetila, kjer je sijalka bolj vidna;


  • Cevi se uporabljajo za delovno razsvetljavo ali za razsvetljavo velikih območij, kot so hodniki ali garaže.

   

  Priljubljeni izdelki

  Oglejte si naše priljubljene izdelke in izberite pravo sijalko.


  Pogosta vprašanja

   

  Želite več informacij o sijalkah CFL? Preberite odgovore na pet najpogostejših vprašanj.

   

   

  1. Kakšne so prednosti sijalk CFL?


  Kompaktne fluorescentne sijalke (CFL) trajajo dlje in porabijo manj energije kot običajne sijalke z žarilno nitko. So odlična izbira, če iščete preprost način, da prihranite energijo in znižate stroške razsvetljave.

   

  2. Kako dolgo trajajo?


  Sijalke CFL imajo življenjsko dobo od 6000 do 15.000 ur, zato jih je treba le redko zamenjati. V primerjavi z njimi imajo značilne sijalke z žarilno nitko običajno življenjsko dobo do 1000 ur.

   

  Dejanska življenjska doba se lahko razlikuje glede na pogostost vklapljanja in izklapljanja ter delovno okolje (uporaba v izjemno hladnih ali vročih okoljih lahko skrajša življenjsko dobo).

   

  3. Kje naj uporabljam palične sijalke?

   

  Izjemno priljubljena palična oblika je optimalna za funkcionalno razsvetljavo, zlasti za delovno razsvetljavo ali za osvetlitev velikih površin, kot so hodniki ali garaže, kjer je sijalka manj vidna.

   

  4. Kje naj uporabim spiralne sijalke?

  Kompaktna spiralna oblika je najprimernejša za majhna svetila in prva izbira, če potrebujete večjo svetilnost, da zares posvetlite prostor.
   
  5. Kje naj uporabim standard ali dekorativno obliko sijalke?

  Standardna sijalka (»oblike A«) je najbolj znana oblika ter je najboljša za ustvarjanje razpoloženja in prijetnega ozračja, uporablja pa se predvsem v namiznih lučeh in stropnih svetilkah. Na voljo je tudi v različnih dekorativnih oblikah, kjer je sijalka bolj vidna.
   
  6. Kaj naj storim, ko sijalka CFL preneha delovati?

  Kompaktne fluorescentne sijalke je treba obravnavati 
  kot posebne odpadke. Odnesti jih morate na recikliranje v lokalno središče za predelavo odpadkov.
   


  Kaj morate vedeti

   

  Izbirate sijalke CFL? Pojasnili bomo, zakaj

  Varčevalne sijalke so zelo gospodarna izbira.

  Porabijo do 85 odstotkov manj energije kot običajne sijalke in imajo tudi do 15-letno življenjsko dobo, zato jih je treba le redko zamenjati.

  Ponujajo optimalno izbiro zelo svetle delovne razsvetljave za območja, kot so delovni prostori, kuhinje in dnevni prostori. A to ni vse!

  Varčevalne sijalke Philips CFL so na voljo v številnih različnih oblikah in oblikovanjih.

  Na voljo so tudi v različnih barvnih temperaturah: od hladnih svetlih dnevnih odtenkov, ki imajo osvežujoč učinek, ki vam da energijo, do prijetnih in sproščujočih toplih belih odtenkov.

  Na kratko:

  Varčevalne sijalke so odlična izbira, če iščete preprost način, kako prihraniti energijo in zmanjšati stroške razsvetljave ... in zdaj veste, da ponujajo več za ustvarjanje ustreznega svetlobnega učinka in okolja, primernega vašemu razpoloženju.

   

  Ponudba izdelkov CFLi

  Potrebujete dodatno pomoč? Izberite pravo sijalko

  Če želite več informacij o podjetju Philips Lighting, si oglejte naše videoposnetke ali kliknite tukaj.
  Sijalke LED

  Sijalke LED

   

  Sijalke LED vam lahko pomagajo s čudovito toplo belo svetlobo spremeniti vsak bivalni prostor. V tem vodniku predstavljamo, kako vam lahko sijalke LED ponudijo neomejene možnosti razsvetljave. S sijalkami LED lahko prihranite do 90 odstotkov energije in denarja.

  Svetlobni učinek

  Svetlobni učinek

   

  Oglejte si, kako premaz sijalke vpliva na njen svetlobni učinek in kako vam to lahko pomaga pri ustvarjanju primerne vrste razsvetljave. Motne sijalke oddajajo razpršeno svetlobo. Prosojne sijalke ustvarjajo sijajno in naravno toplo svetlobo.

  Energetsko varčne sijalke

  Energetsko varčne sijalke

   

  Energetsko varčne sijalke, imenovane tudi kompaktne fluorescentne sijalke, porabijo manj energije za ustvarjanje enake količine svetlobe kot navadne sijalke. Oglejte si, kako lahko varčevalne sijalke ustvarijo primeren svetlobni učinek in vzdušje za vaše razpoloženje ter vam hkrati prihranijo denar za razsvetljavo.

   

  Halogenske sijalke

  Halogenske sijalke 

   

  S halogenskimi sijalkami najhitreje in najlažje zamenjate navadne sijalke. Oglejte si, kako vam lahko halogenske sijalke ponudijo izjemno izbiro možnosti razsvetljave z enako kakovostjo tople in sijajne svetlobe kot navadne sijalke. S halogenskimi sijalkami najhitreje in najlažje zamenjate navadne sijalke. Energetsko varčne sijalke – kako izbrati primerno tehnologijo za razsvetljavo.

  V soju reflektorjev

  Oglejte si naše druge izdelke za razsvetljavo